Back to All Events

The Chains - Release Concert + Support: Java Skull + DJ's: Cry Tough Sound + Toddmeister + Elias [SE]


  • Spillestedet Stengade 18 Stengade København, 2200 Denmark (map)

Det bliver en ægte fest når The Chains holder release fest hvor de stiller op med Ska og Boss Reggae på Stengade, de hiver Java Skull med sig som varmer op med garagerock og bluestrash! Derudover er der fornemt lineup af dj's: Cry Tough Sound + Toddmeister + Elias som sørger for god stemning og en kæmpe efterfest!

The Chains:
Med dannelsen af The Chains har Danmark fået sig en ny supergruppe indenfor de jamaikanske genrer reggae og ska. Medlemmerne tæller tre generationer af ska og reggae connoisseurs, nogen har været igang siden start 80’erne mens andre kom til 90’erne, og 00’erne. De fandt samme sidste år for at hylde Terry Hall, den karismatiske forsanger for The Specials, der døde alt for tidligt i december 2022, og efterfølgende blev hyldet ved en udsolgt mindekoncert på Loppen i februar 2023.

Som forsanger Pato Siebenhaar, der startede hans karriere i ska-punk bandet Furillo og efterfølgende har haft fem Ugens Uungåelige på P3 og international hitliste succes med popgruppen Trolle//Siebenhaar, siger det: “Vi har alle elsket den energi der er i det her musik og den er svær at få andre steder, så da Lasse Elmer, der tidligere stod bag musikfestivalen Copenhagen Ska Convention og guitarist i Fall Back Down, foreslog at vi samledes og spillede et par The Specials sange for at hylde Terry Hall, var det som at komme hjem. Det føltes rigtigt.”

Det føltes så rigtigt at Pato, sammen med bassist David Peter Jørgensen, en livslang elsker af tidlig jamaikansk musik, aktiv vinyl samler og dj i lydsystemet Cry Tough Sound, gik i studiet og fik hurtigt produceret en del demoer. Guitarist og sanger Kevin Leo, fra det internationalt turnerende band, Leo & The Lineup, smed også et par tracks i puljen, stod bandet med et fuldt album, fire måneder efter de havde stået på Loppens scene.

På trommer er Bjørn Hardenberg, der igennem 15 år har været en del af Von Dü, et af DKs bedste live orkestre, og på orgel Jacob Palitzsch, der kommer fra det legendariske band Napoleon Solo, der blev dannet i 1984 og som har spillet sammen med netop The Specials, som var grunden til at The Chains blev samlet.

“Vi satte os ned og blev enig om at lave det, vi følte, der manglede: Et rigtig fedt ska- og reggaeband,” siger Pato Siebenhaar. “Vi kommer alle fra en gør-det-selv-baggrund, vi er alle et produkt af den undergrunds scene, hvor denne musik bor. Vi ved, at hvis vi mangler noget, må vi selv skabe det, for der kommer ingen fra den kommercielle verden og gør det for dig. Det er bare op på hesten, skrive nogle sange, øve og spille dem og håbe på, at folk danser til dem.”

Om folk så vil danse eller ej, finder vi snart ud af. The Chains eller The Fabulous Chains, alt efter hvilket humør de er i, har indspillet deres debut LP “Crying’ On The Dancefloor” som udkommer i efteråret 2024.

www.thechains.dk
https://www.facebook.com/p/The-Chains-61553748362805/

+ Support: Java Skull:
Som en føniks ud af asken opsteg JAVA SKULL fra resterne af de legendariske garagepunkere The Untamed. Bandet en duo bestående af Mark Burer og hans mangeårige sidekick Jakob Øllgaard.

Bandets burleske trash-blues tager dog stadig afsæt i de gamle dyde om simpel og effektiv sangskrivning, nerve frem for perfektionisme og en no bullshit attitude, som man kender det fra Tom Waits og The Cramps. På enhver skæring der falder fra bandet er det tydligt at herrerne i Java Skull kender deres garagerock til fingerspidserne.

Java Skull har udgivet et enkelt album på Heptown Records, turneret i Finland og Sverige og spillet flere gange på Gutter Island Garage Rock Festival, og der er heldigvis meget mere på vej.

https://www.facebook.com/javaskull666/
https://open.spotify.com/artist/72si31xU6YyL1QNNua20ZK...

+ Dj'S:
Cry Tough Sound + Toddmeister + Elias sørger for god musik hele aftenen og en kæmpe efterfest!
-------------------------------------------------
Entry: 130 kr in pre-sale / 150 kr at the door!
Tickets: https://bit.ly/3KNEpHQ