Nørrebros frivillige spillested får fire år mere

Kommunen har bevilget støtte, så Spillestedet Stengade kan fortsætte udviklingen af det musikalske vækstlag frem til 2016. Husets frivillige lader op til en ny sæson med sommerferie i juli måned.

Nørrebro kan fortsat gå forrest i at udvikle nye musikalske talenter fra undergrunden. De frivillige på Spillestedet Stengade har nemlig fået mulighed for at levere live musik fra vækstlaget og udvikle den musikalske subkultur i fire år endnu.

Københavns Kommune har besluttet at forlænge støtten til spillestedet, så nye bands fra vækstlaget fortsat kan prøve kræfter med professionel scenedrift.
Det blev en realitet, da Kultur- og Fritidsudvalget for nylig behandlede en ny aftale for driften af Spillestedet Stengade 2013 – 2016.

”Frivillige er en afgørende ressource”

”Det er forvaltningens vurdering, at Stengades ledelse arbejder kontinuerligt på at udvikle Stengade som et åbent og mangfoldigt spillested og kulturmiljø. Det er ligeledes forvaltningens vurdering, at den løbende økonomistyring varetages professionelt og ansvarligt. Dette afspejler sig bl.a. i målsætninger for optimering af de fysiske rammer samt facilitering af de frivillige, som udgør en afgørende ressource for Stengades fortsatte virke og udvikling,” skriver forvaltningen i sin afgørelse.

Aftalen betyder blandt andet, at Spillestedet Stengade bevilges 1,244 mio. kr. årligt i tilskud til musikdrift i perioden 2013-2016, står der i beslutningen.

Nytænkende musikprofil fortsætter

Det er en tilfreds venue manager, der nu kan videreudvikle det brugerstyrede spillested, der åbnede i september 2010:

”Stengades frivillige arbejder først og fremmest for at støtte det musikalske vækstlag, undergrunden og de smalle genrer. Vores musikprofil er åben for nytænkning, og vi tilbyder eksperimenterende arrangementer for at styrke spirende talenters udvikling. Vi er lykkelige over at kunne fortsætte den indsats,” siger venue manager Aslak Balle Hansen

Stengade holder sommerferie

Stengades mere end 100 frivillige præsenterede tidligere på året et overskud for 2011. Den positive udvikling har gjort det muligt for de frivillige at forbedre faciliteterne for publikum. Blandt andet har akustikken i koncertsalen fået et gevaldigt løft.

De mange publikummer og høje antal arrangementer har dog også kørt hårdt på stedets frivillige, som nu kan holde en velfortjent sommerferie. Sidste live koncert er et SKA-arrangement den 23. juni, hvor Traphiklys, Defaktor, Skodkongen og Tombola Unity indtager scenen.

Den ugentlige søndagsklub RubA’Dub holder pause under Roskilde Festival og er ellers åben hver søndag hele sommeren.

Næste sæson åbner med hård punk på programmet den 10. og 11. august 2012. Den 13. august 2012 åbner spillestedet en ny seksdages festival for upcoming bands.

 

Mere information:

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning om Stengades driftstilskud 2013-2016

 

PRESSEFOTOS I HØJ OPLØSNING KAN DOWNLOADES HER

KONTAKT: For mere info om Spillestedet Stengade

Aslak Balle Hansen, Venue Manager, Spillestedet Stengade, mail: aslak@stengade.dk

 

Spillestedet Stengade åbnede igen 18. september 2010 som et brugerstyret hus, hvor frivillige står i spidsen for arrangementerne.

www.stengade.dk

 

Bliv frivillig på Stengade

Læs om Stengades musikprofil

Stengade på Facebook

[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]