Musikprofil

Spillestedet Stengade er et hus, der har fundamentet godt plantet i den musikalske undergrund. Koncertprogrammet udvikles af vores bookinggruppe, som består af 7 forskellige bookere med speciale i forskellige genrer. Bookinggruppen udvælges ved et open call, hvor et udvalg fra Spillestedet Stengade udvælger de mest interessante profiler.

Bookinggruppen per 2017 består af:

ROCK / METAL

Booker: Daníel Sigurðarson

daniel@stengade.dk

ROCK / METAL
Stoner, Desert, Sludge, Doom, Psych, Occult, Retro, Kraut, Drone

♥ Sleep, Kyuss, Uncle Acid, Kylesa, Windhand, Wolfmen Of Mars, Elder, Saturndust, Satans Satyr's

Booker primært udenlandske bands, der ikke har spillet i Danmark før. Vil gerne booke nye danske acts, der endnu ikke har spillet landet tyndt. At præsenter publikum for noget nyt er fedt - det passer godt til Stengade. Stemningen skal være god. No bullshit! Folk skal have mulighed for at slippe noget energi løs og komme væk fra hverdagen.

Daniels første booking på Stengade var Death Hawks – et psyced rock band fra Finland. Det tog lang tid at få aftalen i hus. Han var helt grøn i branchen, så 150 gæster på en onsdag aften overgik langt hans forventninger. Bandet spillede fantastisk. De var glade for rammerne på Stengade med alle de engagerede frivillige. Danske Red Lama varmede godt op. Publikum var virkelig tilfredse.

Daniel er en verdensmand. Islænding født i Danmark, og en ivrig festival- og vinylfreak. Han går til flere koncerter hver uge og er selv opsøgende mht. bands, der ville gøre sig godt på Stengade. Daniel har en baggrund som frivillig i Stengades barcrew. Her startede han med håb om, at han en dag kunne komme til at booke koncerter i huset.

POP

Booker: Emma Hestbæk

Emma@stengade.dk

POP
80’er, Synth, Elektronisk

♥ Khruangbin, The Strokes, Bob Dylan, Beyoncé

Booker primært intelligent popmusik med brede - gerne musik, der er utraditionelt og har kant. Har en forkærlighed for musikkollektiver som fx Wellnes fra Kolding. Er på jagt efter unge bands, der er selvgjorte og mere laver musik af lyst end af ambition. Har fokus på det unge publikum og subgenrer inden for mainstream.

Emmas første booking på Stengade var en aften med tre bands – Gants, Girls Night Out og Silvester. Det var en totalt udsolgt aften med et skrigende og begejstret publikum. For Emma var det magisk at pege på nogle nye bands, at give dem en god oplevelse og måske være en del af startskuddet på deres musiske virke.

Emma er vokset op i solmodne Miami. Et udpræget bymenneske med hang til sommer og solskin. Hun har skrevet artikler om musik for web-magasinet, Sort Mælk og er forhenværende bartender på Drone. Emma har booket koncerter på Stengade siden efteråret 2015.

ALTERNATIV ROCK

Booker: Jens Back

Jens@stengade.dk

ALTERNATIV ROCK
Metal, Indiepop, Post-rock, Post-metal

♥ Sonic Youth

Booker primært alternativ rock i den hårde og eksperimenterende ende af skalalen. Er pt rigtig glad for alt det, der sker inden for metalgenren. Alsidig i sine bookinger. Langt de fleste bands vil dog have minimum én guitar med på scenen. Ser Spillestedet Stengade som del af det mangfoldige Nørrebro, hvilket er en styrke. Og så får man bandet lige i fjæset med den gode lyd og kompakte scene.

Jens bookede japanske Acid Mothers Temple til Stengade i 2015. Det var en total wow-aften med kø langt ud på gaden. Der var udsolgt, hvilket var lidt af en overraskelse, og bandet leverede en genial koncert. Jens var også idémand til musikfestivallen Sorte Firkant, hvor Stengade, Støberiet, Koncertkirken og Sorte Firkant havde små 40 bands på programmet på to dage.

Jens er en af de bookere med størst erfaring på Stengade. Oprindelig fra Middelfart og late teen i 90’erne, da grungen hærgede. Han er den ene halvdel af Colossal, der booker og promoverer koncerter i Danmark og Europa, og har booket for Stengade siden 2015. Stengades bookinggruppe på 8 personer med helt forskellige baggrunde, er noget helt særligt. Det er inspirerende at samarbejde og få indblik i hinandens arbejde.

ROCK / INDIE / PUNKROCK

Booker: Troels Thomsen

 Troels@stengade.dk

ROCK / INDIE / PUNKROCK
Postpunk, Indiepop, Garagerock, Noiserock

Beat Happening, Hüsker Dü, The Replacements, Sonic Youth, Dinosaur Jr, Modest Mouse, Built To Spill

Altid på udkig efter danske acts, der kan kobles med de primært udenlandske DIY-bands, Troels booker. Musikken skal spilles for bandets egen skyld, og der skal helst ikke være for mange lag mellem producent og modtager. Den alternative guitarrock er i fokus. Troels foretrækker bands, der har en holdning til det at være et band.

Troels var med til at få den kitschede pop-crooner Sean Nicolas Savage til Danmark og gæste Stengade. Koncerten bød på vokal og backtrack i et performancelignende show. Der var udsolgt, og publikum var glade. Tidligere på dagen havde Troels og Sean delt en flaske hvidvin, mens de havde talt om livet. Sean var konstant brudt ud i sang - sine egne sange og om hvad ellers, der nu lige faldt ham ind. Et godt møde med en hyggelig excentriker.

Troels er folkeskolelærer og eksiljyde fra Århus. Han startede Lapplandblog, som afholdte low key-koncerter på kontoret over KB18. Han er også den ansvarlige for webshoppen, Jokkmokkrecords, der samarbejder med Insula Music i Blågårdsgade. Derudover er Troels ankermand på pladeselskabet Part Time Records. Han har booket en 26 koncerter på Stengade de sidste to år.

Info

Spil på Play It!

Spil på Play It! Københavns største åbne scene for amatørmusikere og upcoming bands. Play It!s mission er at give spirende musikere muligheden for at optræde på en scene med professionelle lydfolk og kvalitetsudstyr! Og altid i en hyggelig og velkommende atmosfære.

playit.stengade@gmail.com

In English

Spillestedet Stengade, the venue at 'Stone Street' (venue is named after the street 'Stengade' - in English 'Stone Street') in Copenhagen, opened on the 18th of September 2010 after having been closed since summer 2009.

Behind the opening is a group of new volunteers who are members of the association Spillestedet Stengade. The association was formed when the old 'Stengade 30' closed, and the goal is to establish a new venue in the old premises.

Venue manager Jim Holm is hired by the association Spillestedet Stengade. It is his job to make sure that Stengade is a user-controlled house, where volunteers are at the forefront of events.

Tekniske specifikationer

Spillestedsleder
Jim Q. Holm
jim@stengade.dk

Download pdf med Tekniske specifikationer:

stengade techspec 2018 v1

Klubber