Musikprofil

Spillestedet Stengade er et hus, der har fundamentet godt plantet i den musikalske undergrund. Koncertprogrammet udvikles af vores bookinggruppe, som består af 7 forskellige bookere med speciale i forskellige genrer. Bookinggruppen udvælges ved et open call, hvor et udvalg fra Spillestedet Stengade udvælger de mest interessante profiler.

Bookinggruppen per 2017 består af:

 

ROCK / METAL

Booker: Daníel Sigurðarson

daniel@stengade.dk

ROCK / METAL
Stoner, Desert, Sludge, Doom, Psych, Occult, Retro, Kraut, Drone

♥ Sleep, Kyuss, Uncle Acid, Kylesa, Windhand, Wolfmen Of Mars, Elder, Saturndust, Satans Satyr's

Booker primært udenlandske bands, der ikke har spillet i Danmark før. Vil gerne booke nye danske acts, der endnu ikke har spillet landet tyndt. At præsenter publikum for noget nyt er fedt - det passer godt til Stengade. Stemningen skal være god. No bullshit! Folk skal have mulighed for at slippe noget energi løs og komme væk fra hverdagen.

Daniels første booking på Stengade var Death Hawks – et psyced rock band fra Finland. Det tog lang tid at få aftalen i hus. Han var helt grøn i branchen, så 150 gæster på en onsdag aften overgik langt hans forventninger. Bandet spillede fantastisk. De var glade for rammerne på Stengade med alle de engagerede frivillige. Danske Red Lama varmede godt op. Publikum var virkelig tilfredse.

Daniel er en verdensmand. Islænding født i Danmark, og en ivrig festival- og vinylfreak. Han går til flere koncerter hver uge og er selv opsøgende mht. bands, der ville gøre sig godt på Stengade. Daniel har en baggrund som frivillig i Stengades barcrew. Her startede han med håb om, at han en dag kunne komme til at booke koncerter i huset.

MODERNE KOMPOSITIONSMUSIK

Booker: Kat Jarby

 kat@stengade.dk

MODERNE KOMPOSITIONSMUSIK
Instrumental, Avangtgarde Jazz, Noise

♥ Björk, Bang on a Can, Kanye West, Mariam The Believer, Julia Kent, Imogen Heap

Booker primært danske acts, der eksperimenterer med instrumentering, genre og udtryk. Har en forkærlighed for udforskende vokalarbejde og klassiske, selvbyggede instrumenter. Kat ser helst, at de skarpe skel mellem genrer i Danmark brydes ned. Hun booker alle koncerter på Stengades Klub Avantgarde, og kurateringen af aftenen er vigtig, så den skiller sig ud og udfordrer publikum.

Under programmet for Winterjazz 2016, præsenterede Stengades Klub Avantgarde koncertrækken ”Toner fra...”, hvor tre eksperimentalbands, Cirklen, Svin og IKI, fortolkede store popartister som Lana del Ray, Miley Cyrus og Justin Timberlake. Koncerterne fik god omtale og var en stor publikumssucces. En anden fantastisk Stengadebooking var Sontag Shogun m Julia Kent som opvarmning. To koncerter af stor kunstnerisk kvalitet.

Kat er uddannet inden for musikmarkedsføring i England, hvor hun boet i 4 ½ år. Først arbejdede hun med poprock, men fandt sig aldrig tilrette her. Hun har siden hen arbejdet på musikforlag med udgivelse af klassiske noder, inden hun gik selvstændig og grundlagde Kajamanagement. Kat har booket koncerter på Stengade de sidste 2 år. I privaten er hun den største poppige ever!

ALTERNATIV ROCK

Booker: Jens Back

Jens@stengade.dk

ALTERNATIV ROCK
Metal, Indiepop, Post-rock, Post-metal

♥ Sonic Youth

Booker primært alternativ rock i den hårde og eksperimenterende ende af skalalen. Er pt rigtig glad for alt det, der sker inden for metalgenren. Alsidig i sine bookinger. Langt de fleste bands vil dog have minimum én guitar med på scenen. Ser Spillestedet Stengade som del af det mangfoldige Nørrebro, hvilket er en styrke. Og så får man bandet lige i fjæset med den gode lyd og kompakte scene.

Jens bookede japanske Acid Mothers Temple til Stengade i 2015. Det var en total wow-aften med kø langt ud på gaden. Der var udsolgt, hvilket var lidt af en overraskelse, og bandet leverede en genial koncert. Jens var også idémand til musikfestivallen Sorte Firkant, hvor Stengade, Støberiet, Koncertkirken og Sorte Firkant havde små 40 bands på programmet på to dage.

Jens er en af de bookere med størst erfaring på Stengade. Oprindelig fra Middelfart og late teen i 90’erne, da grungen hærgede. Han er den ene halvdel af Colossal, der booker og promoverer koncerter i Danmark og Europa, og har booket for Stengade siden 2015. Stengades bookinggruppe på 8 personer med helt forskellige baggrunde, er noget helt særligt. Det er inspirerende at samarbejde og få indblik i hinandens arbejde.

POP

Booker: Emma Hestbæk

Emma@stengade.dk

POP
80’er, Synth, Elektronisk

♥ Khruangbin, The Strokes, Bob Dylan, Beyoncé

Booker primært intelligent popmusik med brede - gerne musik, der er utraditionelt og har kant. Har en forkærlighed for musikkollektiver som fx Wellnes fra Kolding. Er på jagt efter unge bands, der er selvgjorte og mere laver musik af lyst end af ambition. Har fokus på det unge publikum og subgenrer inden for mainstream.

Emmas første booking på Stengade var en aften med tre bands – Gants, Girls Night Out og Silvester. Det var en totalt udsolgt aften med et skrigende og begejstret publikum. For Emma var det magisk at pege på nogle nye bands, at give dem en god oplevelse og måske være en del af startskuddet på deres musiske virke.

Emma er vokset op i solmodne Miami. Et udpræget bymenneske med hang til sommer og solskin. Hun har skrevet artikler om musik for web-magasinet, Sort Mælk og er forhenværende bartender på Drone. Emma har booket koncerter på Stengade siden efteråret 2015.

Signe Bering Jensen

Booker

signe@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Jeg har arbejdet som frivillig på Stengade i halvandet år, inden jeg blev booker. Jeg har altid haft en stor interesse for musik, og lytter til en bred vifte af genrer som rock, elektronisk, reggae, r’n’b, soul og hip hop. Jeg stammer oprindeligt fra Farum i nordsjælland, hvor musikken var en stor del af mit og mine venners liv. Allerede dengang begyndte mange at rappe og freestyle, og de samme gutter har siden udgivet albums og EP’er, startet rapskoler og pladeselskaber, og én af dem vandt MC’s Fight Night tilbage i 2014. Det har givet mig blod på tanden at følge deres udvikling fra sidelinjen, og det er altså også hér interessen for selv at skabe musikalske arrangementer stammer fra.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Som booker har jeg primært fokus på hip hop, r’n’b, soul og reggae. Den slags musik har jeg savnet meget på Stengade de sidste par år, så det skal der altså laves om på nu. Så har jeg desuden gang i et nyt koncept - Writer’s Wednesday - hvor jeg i samarbejde med Idyllic Ent. inviterer til musik skriveaftener én gang om måneden. Her kan man komme og skrive mens en DJ sørger for nogle lækre instrumentale beats, og vi får hver gang besøg af en artist som giver os et lille skud lyrisk inspiration. Konceptet tager også udgangspunkt i hip hop, men jeg håber at det vil blive benyttet af en bred vifte af gæster / kunstnere, nye som garvede. Jeg er dog altid åben for nye projekter som spænder over en bredere vifte af genrer.

Hvem er din favorit kunstner/ hvad er dit favorit album og hvorfor?
Jeff Buckley - Grace
Det er jo ikke særlig hip hop, men det var det her album der for alvor satte gang i min interesse for musik, og som jeg stadig vender tilbage til når det gør lidt ondt i sjælen. Det hele startede faktisk med rock for mig, og så en dag lyttede jeg til Linkin Parks album Hybrid Theory, og faldt pladask for rapperen Mike Shinoda. Han havde jo også lavet Fort Minor - The Rising Tied, og det var med dét album at jeg for alvor begynde at bevæge mig ind i hip hop genren.

Nogle af de albums jeg lytter meget til lige for tiden er:
Noname - Telefone KAMAU - A Gorgeous Fortune
RAY BLK - Durt
Atmosphere - Fishing Blues
Blue Scholars - Oof! EP
Fuld Effekt - Hommes Fatales

ROCK / INDIE / PUNKROCK

Booker: Troels Thomsen

 Troels@stengade.dk

ROCK / INDIE / PUNKROCK
Postpunk, Indiepop, Garagerock, Noiserock

Beat Happening, Hüsker Dü, The Replacements, Sonic Youth, Dinosaur Jr, Modest Mouse, Built To Spill

Altid på udkig efter danske acts, der kan kobles med de primært udenlandske DIY-bands, Troels booker. Musikken skal spilles for bandets egen skyld, og der skal helst ikke være for mange lag mellem producent og modtager. Den alternative guitarrock er i fokus. Troels foretrækker bands, der har en holdning til det at være et band.

Troels var med til at få den kitschede pop-crooner Sean Nicolas Savage til Danmark og gæste Stengade. Koncerten bød på vokal og backtrack i et performancelignende show. Der var udsolgt, og publikum var glade. Tidligere på dagen havde Troels og Sean delt en flaske hvidvin, mens de havde talt om livet. Sean var konstant brudt ud i sang - sine egne sange og om hvad ellers, der nu lige faldt ham ind. Et godt møde med en hyggelig excentriker.

Troels er folkeskolelærer og eksiljyde fra Århus. Han startede Lapplandblog, som afholdte low key-koncerter på kontoret over KB18. Han er også den ansvarlige for webshoppen, Jokkmokkrecords, der samarbejder med Insula Music i Blågårdsgade. Derudover er Troels ankermand på pladeselskabet Part Time Records. Han har booket en 26 koncerter på Stengade de sidste to år.

ELEKTRONISK

Booker: Simon Lund Pedersen

Simon@stengade.dk

ELEKTRONISK
Synth-pop, Glitch, Lydkunst

♥ Paul Simon, Arthur Russell, Synd og Skam, First Flush, Lust for Youth, Boards of Canada, Aphex Twin, Dansktop

Booker primært elektronisk musik, der gerne må være kreativt, originalt og tage nogle chancer. Optaget af de atmosfæriske, drømmende, meditative og sanselige udtryk i musik. Gerne i samspil med visuals. Simon foretrækker DIY-bands, der skaber, udgiver og bygger noget op selv, helt uden skabelon. Det er bare mere charmerende.

Simons første booking på Stengade var danske Indians (4AD). Et navn, som han er glad for at kunne trække til spillestedet. I det hele taget vil Simon gerne tænke i hele koncepter, den hele aften. Label Nights og andre former for arrangementer, hvor musikken varierer og hele huset er i brug. Fx et samarbejde med nogle mindre musikmagasiner, hvor formidlingen af musik er den fælles ramme.

Simon udvandrede fra Lolland og slog sig ned i København. Efter to måneder i storbyen startede han som frivillig på Stengade. I 2014 var han begyndt at samle på vinyler, og så kom interessen for musikmagasiner og musikkollektiver som fx Af Med Hovedet. Nu skriver han anmeldelser for Undertoner og bidrager til deres koncertkalender. Simon har booket for Stengade siden 2016.

Info

Spil på Play It!

Spil på Play It! Københavns største åbne scene for amatørmusikere og upcoming bands. Play It!s mission er at give spirende musikere muligheden for at optræde på en scene med professionelle lydfolk og kvalitetsudstyr! Og altid i en hyggelig og velkommende atmosfære.

playit.stengade@gmail.com

In English

Spillestedet Stengade, the venue at 'Stone Street' (venue is named after the street 'Stengade' - in English 'Stone Street') in Copenhagen, opened on the 18th of September 2010 after having been closed since summer 2009.

Behind the opening is a group of new volunteers who are members of the association Spillestedet Stengade. The association was formed when the old 'Stengade 30' closed, and the goal is to establish a new venue in the old premises.

Venue manager Jim Holm is hired by the association Spillestedet Stengade. It is his job to make sure that Stengade is a user-controlled house, where volunteers are at the forefront of events.

Tekniske specifikationer

Spillestedsleder
Jim Q. Holm
jim@stengade.dk

Download pdf med Tekniske specifikationer:

STENGADE TECH SPEC 2017-1

 

Klubber