Musikprofil

Spillestedet Stengade er et hus, der har fundamentet godt plantet i den musikalske undergrund og har fingeren på pulsen. Det musikalske program udvikles af vores bookinggruppe. Gruppen består af 7 forskellige bookere med speciale i forskellige genrer. Bookinggruppen udvælges ved et open call en gang om året, hvor et udvalg fra Spillestedet Stengade vælger de mest interessante profiler ud.

Dette års bookinggruppe består af følgende:

 

Daníel Sigurðarson

Booker

daniel@stengade.dk
Hvad er din baggrund?
En islænding født i Danmark som har brugt alle sine penge de sidste 10 år på koncerter, plader og at rejse rundt omkring til diverse festivaler.  Jeg har taget en kursus i Music Management, men udover det har jeg ikke den store baggrund indenfor branchen. Har været frivillig på Stengade siden august 2015.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Det kommer til at være mest af Rock og Metal (stoner, desert, sludge, doom, psych, occult, retro, kraut og drone især). 

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?
Det er der simpelhelt alt for mange af til at kunne nævne det hele, man tager jo perioder hvor det ene er federe end det andet og så går man tilbage til noget gammelt og nogen gange opdager man jo noget helt nyt som får hele opmærksomheden i et stykke tid og så spiller humør jo tit en rolle. Jeg hører næsten alle slags musik, men takket bands som Sleep, Kyuss, Uncle Acid og Kylesa begyndte jeg at bevæge mig mest i den retning for cirka 5 år siden . Fem nyeste plader jeg har købt er: Windhand – Grief's Internal Flower, Wolfmen Of Mars – Gamisu, Elder – Lore, Saturndust – S/T, Satans Satyr's – Don't Deliver Us.

Kat Jarby

Booker

 kat@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Til hverdag arbejder jeg i spændingsfeltet mellem rytmisk og klassisk musik i mine 2 virksomheder Kaja MANAGEMENT og SYNC Productions. Før det arbejdede jeg som projektleder på musikforlaget Edition·S, der udgiver moderne kompositionsmusik. Jeg har speciale i musikmarkedsføring fra min uddannelse i England, hvor jeg boede og studerede i lidt over 4 år.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Jeg booker eksperimentende musik i form af avantgarde jazz og moderne kompositionsmusik. Det præsenterer jeg primært via Klub Avantgarde som er en ny klub på Stengade med 4 arrangementer om året. Men jeg booker også lidt løse koncerter i samarbejde med eksterne partnere.

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?
Jeg er meget stor fan af Björk fordi hun formår både at ramme mit pop-pige-hjerte og avantgardisten i mig. Hun har en helt fantastisk måde at blande genrer på og eksperimenterer med mange forskellige lyde og medier. Og så er hun en sej performer! Der sker altid noget vildt til hendes koncerter.

Jens Back

Booker

Jens@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Jeg har spillet, booket og gået til koncerter så længe jeg kan huske... Flere hundrede, hvis ikke flere og jeg bliver aldrig træt af det.
Ind i mellem har jeg også gået i skole. Er uddannet fra Danmarks Biblioteksskole og RUC. Til dagligt arbejder jeg på
Blågårdens bibliotek, hvor jeg blandt andet står for indkøb af vinyler, arrangementer og alt muligt andet...

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Jeg er og bliver en rocknørd, gerne i den hårde og eksperimenterende ende af skalaen.
Men jeg kan sagtens finde på at booke andre genrer - jeg er alsidig og det vil også kunne ses på de bookinger jeg laver.
Langt de fleste gange vil der dog være mindst én guitar på scenen.

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?
Jeg har ikke én favoritkunstner eller ét favoritalbum. Men Sonic Youth er et band som altid har hængt ved. Deres indflydelse og holdbarhed er bare ikke til
at komme uden om. Hvilken af deres mange geniale albums der er det bedste, er diskuteret til ukendelighed. Jeg er utroligt glad for albummet Goo.
Men så er der jo også Daydream Nation, Dirty og...

Emma Hestbæk

Booker

Emma@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Pt er jeg ved at læse min kandidat i creative business processes. Jeg er vokset op eksotiske omgivelser som viborg, hamborg og miami hvor jeg gik i gymnasiet. Sang klassisk kor og solist indtil 18, har et sjældent talent for at spille ørepinende dårligt på alle musikinstrumenter jeg kan få fat på, men det har ikke gjort min kærlighed til musikken mindre. Fascinationen af de kreative kræfter der skaber fundamentet for nyt musik, kombineret med de reaktioner det fører med sig, følger mig hver gang jeg lytter til en sang.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Alt der larmer/har en kant. Punk, metal, hiphop, synth-pop, psych.

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?
Umuligt at svare på da det er dybt afhængigt at humøret og situationen. Når det så er sagt er nat king cole, the strokes, hocus pocus, guddommelig galskab, gangstaar, moon duo, og waldo&marsha på heftigt rotation derhjemme i øjeblikket.

Signe Bering Jensen

Booker

signe@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Jeg har arbejdet som frivillig på Stengade i halvandet år, inden jeg blev booker. Jeg har altid haft en stor interesse for musik, og lytter til en bred vifte af genrer som rock, elektronisk, reggae, r’n’b, soul og hip hop. Jeg stammer oprindeligt fra Farum i nordsjælland, hvor musikken var en stor del af mit og mine venners liv. Allerede dengang begyndte mange at rappe og freestyle, og de samme gutter har siden udgivet albums og EP’er, startet rapskoler og pladeselskaber, og én af dem vandt MC’s Fight Night tilbage i 2014. Det har givet mig blod på tanden at følge deres udvikling fra sidelinjen, og det er altså også hér interessen for selv at skabe musikalske arrangementer stammer fra.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
Som booker har jeg primært fokus på hip hop, r’n’b, soul og reggae. Den slags musik har jeg savnet meget på Stengade de sidste par år, så det skal der altså laves om på nu. Så har jeg desuden gang i et nyt koncept - Writer’s Wednesday - hvor jeg i samarbejde med Idyllic Ent. inviterer til musik skriveaftener én gang om måneden. Her kan man komme og skrive mens en DJ sørger for nogle lækre instrumentale beats, og vi får hver gang besøg af en artist som giver os et lille skud lyrisk inspiration. Konceptet tager også udgangspunkt i hip hop, men jeg håber at det vil blive benyttet af en bred vifte af gæster / kunstnere, nye som garvede. Jeg er dog altid åben for nye projekter som spænder over en bredere vifte af genrer.

Hvem er din favorit kunstner/ hvad er dit favorit album og hvorfor?
Jeff Buckley - Grace
Det er jo ikke særlig hip hop, men det var det her album der for alvor satte gang i min interesse for musik, og som jeg stadig vender tilbage til når det gør lidt ondt i sjælen. Det hele startede faktisk med rock for mig, og så en dag lyttede jeg til Linkin Parks album Hybrid Theory, og faldt pladask for rapperen Mike Shinoda. Han havde jo også lavet Fort Minor - The Rising Tied, og det var med dét album at jeg for alvor begynde at bevæge mig ind i hip hop genren.

Nogle af de albums jeg lytter meget til lige for tiden er:
Noname - Telefone KAMAU - A Gorgeous Fortune
RAY BLK - Durt
Atmosphere - Fishing Blues
Blue Scholars - Oof! EP
Fuld Effekt - Hommes Fatales

Troels Thomsen

Booker

 Troels@stengade.dk

Hvad er din baggrund?
Jeg tog så småt tilløb til musik-bookeriet i 2011, da jeg startede musikbloggen Lappland. I dag er vi en lille redaktion, der beskæftiger os med nysgerrig indie, punk, garage, og hvad der ellers falder os ind. Sideløbende har vi, med gode venners hjælp, arrangeret koncerter på vores kontor på Vesterbro, hvor vi inviterer nye danske og udenlandske bands forbi.  For et halvt års tid gjorde jeg desuden alvor af min hang til plader og startede online pladeforretningen Jokkmokk Records, hvor jeg serverer det bedste fra den skandinaviske undergrund og håndplukkede lækkerier fra resten af verden.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?
På Stengade booker jeg alternativ rock, punkrock, hardcore, garage, underlig pop og den slags. Jeg har en svaghed for bands, der værner om deres integritet og har en DIY tilgang til tingene.

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?
Det band der har haft størst indflydelse på, hvor jeg er i dag musikalsk set må være Modest Mouse med pladerne The Lonesome Crowded West og The Moon & Antarctica. Skævt, vedkommende, skramlet og til tider pokkers smukt. Af nyere bands må jeg nævne Gun Outfit, Broken Water, Deerhunter, Ought, Milk Music og Total Control.

Simon Lund Pedersen

Booker

Simon@stengade.dk

Hvad er din baggrund?

Kommer fra Lolland men begyndte for alvor at interesserer mig for hvad der sker i dansk musikliv da jeg flyttede til København. Jeg har altid vildt mange ideer til ting man kunne lave med musik, og jeg har altid gået meget til koncerter. Derfor er det Nice selv arrangere nogle koncerter og dermed selv bestemme konceptet. Det synes jeg er optur.

Hvilken/hvilke genrer booker du på Stengade?

Jeg tror det bliver meget blandet, fordi jeg tit tænker i konceptet. Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at lave nogle label Nights og andre former for arrangementer, hvor musikken varierer. Mit fokus er dog primært Synth-pop, lydkunst og andet elektronisk. Derudover har jeg et Mega crush på musik med danske tekster.

Hvem er din favorit kunstner/hvad er dit favorit album og hvorfor?

Det er for svært et spørgsmål, men hvis det skal besvares så er Paul Simon min yndlingsmusiker med pladerne Rythm of the saints og Graceland. De har betydet meget for mig. Arthur Russel s Another Thought og echo and the bunnymens Ocean Rain er også blandt favoritterne. For tiden har jeg det vildt over Tycho's nye plade Epoch og en braziliansk sangerinde der hedder Ceu.

 

Info

Spil på Play It!

Spil på Play It! Københavns største åbne scene for amatørmusikere og upcoming bands. Play It!s mission er at give spirende musikere muligheden for at optræde på en scene med professionelle lydfolk og kvalitetsudstyr! Og altid i en hyggelig og velkommende atmosfære.

playit.stengade@gmail.com

In English

Stengade, the venue at 'Stone Street' (venue is named after the street 'Stengade' - in English 'Stone Street') in Copenhagen, opened on the 18th of September 2010 after having been closed since summer 2009.

Behind the opening is a group of new volunteers who are members of the association Stengade 18th. The association was formed when the old 'Stengade 30' closed, and the goal is to establish a new venue in the old premises.

 

Venue manager Kennet Bøgehøj was hired by the association Stengade 18th. It is his job to make sure that Stengade is a user-controlled house, where volunteers are at the forefront of events.

Tekniske specifikationer

Der er en opdateret version af de Tekniske specifikationer på vej, imellemtiden kan download den gamle eller skrive en mail.
Spillestedsleder
Jim Q. Holm
jim@stengade.dk

Download pdf med Tekniske specifikationer.

Download

 

Klubber