Bookernes favoritter #7

Året rinder ud og det er tid til at tænke tilbage, evaluere og til at lave lister. Spillestedet Stengades 8 frivillige bookere vil de kommende dage komme med deres bud på årets bedste koncerter i huset og kigge en smule ind i det nye år. I dag er det Jens Backs tur.

Hvilken slags musik booker du? Det er virkelig meget forskelligt – mine bookinger hælder generelt til den rockede side, men jeg har i løbet af min tid som del af Stengades bookinggruppe præsenteret alt fra indie-pop over psych-rock og shoegaze til post-rock og diverse afskygninger af metal. Udover at være en del af Stengades bookerhold, er jeg også en del af Colossal, hvor vi har en meget strammere linje i forhold til hvilke genrer vi arbejder med. Derfor nyder jeg rigtigt meget at være en del af Stengade, hvor jeg præsentere et bredt udvalg af ting jeg synes er overfedt.

Hvad er dine tre favorit koncerter på Stengade i 2016, som du har booket?

1) GIRLIE

I forbindelse med Sorte Firkant Musikfestilval i sidste måned, havde jeg gennem en af mine gode kontakter, booket det tyske band, Girlie. De blæste mig virkelig bagover med deres knivskarpe post-punk og 90’er inspirerede indie-rock. Der var klare referencer til bands som Sonic Youth, Pavement og Fugazi, der alle går rent ind hos mig – og så var det bare suverænt leveret.

 

2) ELECTRIC EYE + THE SONIC DAWN

Tilbage i april havde jeg en aften med de norske psych. rockere Electric Eye og lokale The Sonic Dawn. Det var en af de helt perfekte aftener på Stengade. Salen var pakket og stemningen var i top, der midt i foråret. De to bands komplimenterede hinanden virkeligt godt, med hver deres take på moderne psykedelisk rock. Det var samtidigt også et af de shows jeg har været til på Stenen, hvor både lyd og lys fungerede allerbedst.

3) VAADAT CHARIGIM

Nogen gange falder man over ting, man bare må lave – også selvom det ikke ligefrem sælger sig selv. Israelsk shoegaze, sunget på hebraisk må siges at høre ind under den kategori. Wouw det var fedt! Man blev fra første tone hyllet ind i trioens hypnotiserende væg til væg lydtæppe af lækre guitareffekter og catchy melodilinjer. Efterfølgende er Vaadat Charigim i øvrigt blevet annonceret til Primavera Sound til sommer i Barcelona, så hvis du planlægger at tage derned, kan det varmt anbefales at tjekke dem ud!

Hvad ser du frem til i 2017?

Vi har en rigtigt stærk bookinggruppe på Stengade – med de nye medlemmer vi har fået ind, vil Stengades program, bliver endnu mere varieret og kvalitetsbevist. Jeg glæder mig rigtigt meget til Troels’ booking Cymbals eat Guitars som kommer i februar. Et par af mine egne, som jeg har store forventninger til, er prog/psych legenderne Gong og det hollandske band, GOLD, som begge kommer på besøg i løbet af foråret…

[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]