Bookernes favoritter #4

Året rinder ud, og det er tid til at tænke tilbage, evaluere og til at lave lister. Spillestedet Stengades 8 frivillige bookere vil de kommende dage komme med deres bud på årets bedste koncerter i huset og kigge frem mod det nye år. I dag er det Daníel Sigurðarson.

Hvilken slags musik booker du? 
Jeg er mest til rock og metal, alt der er dystert, mørkt, tungt, fuzzy og eller riffalicious. Indtil videre har jeg booket noget psych, noget desert/stoner, noget doom metal, rock og rockabilly folkrock til at nævne noget. Indenfor rock og metal er der jo mange “side” genrer så det er svært at få dækket det hele, men jeg har i horisonten kommende bookinger, som indeholder prog metal, atmospheric rock og sludget stoner doom blandt andet. 
 
Hvad var dine tre favorit koncerter på Stengade i 2016, som du har booket?
#1: Death Hawks (FIN) + Red Lama
Jeg bliver nødt til at nævne min første booking som en af mine favoritter i 2016. En næsten helt pakket Stengade på en onsdag aften i april blev til en fantastisk musikalsk oplevelse, da københavnske Red Lama med sit “The Doors”  og verdens inspireret psych varmede op til finske Death Hawks, som spiller en kogende blanding af krautrock, 70’s rock og psych! Publikum var godt tilfredse og fik både syret ud, danset og tappet både tæer og hoveder.
Efter jeg havde fået aftale med Death Hawks på plads kontaktede jeg Red Lama, som sjovt nok lige havde hørt Death Hawks’s nye album efter en øver og var mere end klar på at være med denne aften, så det hele gik rimelig smooth! Allerede fra først note af Red Lama blev stemningen sat og forhøjede sig kun i en musikalsk rejse af sindet og kosmosen! Faktisk var Death Hawks så glade for huset, de frivillige og publikum, at de allerede et par uger senere kontaktede mig for at høre, hvornår de kunne komme igen!
 
#2: The Flying Eyes (US) + SEA + Cave Head
En fredag aften i august fik gæsterne svunget håret frem og tilbage til amerikanske The Flying Eyes’ 10 års jubilæum tour, som de blandt andet fejrede hos os. De spiller tung psykedelisk rock blandet med blues, folk og en del fuzz! Cave Head fyrede op i aftenen med fremragende hårdt rock med tung distortion, blandet af stoner og elementer af old school metal. SEA optrådte også i mellem de to andre med sit riff fyldte klassiske heavy rock kogt sammen med metal elementer. Jeg synes jeg kunne fornemme, at alle bands havde en del af sine egen fans med, men også at publikum var klar på at lære de andre at kende og kunne godt lide hvad de hørte. Kvaliteten denne aften i lyd, performance og musik var rigtig høj, synes jeg, og da jeg snakkede med tilfældige mennesker fra publikum efter sidste koncert, var der i hvert faldt et par stykker, som syntes det var årets koncert indtil videre.
 

 
#3: Messa (IT) + Arcana 13 (IT) + Lewd Flesh
Det er svært at kun vælge tre koncerter, synes jeg. Ingen af de bands jeg bookede skuffede mig og har vist højt niveau, blandt andet må jeg undlade en fed koncert hvor en Nobels nomineret digter gæstede i et par sange. 
Men jeg kom til at vælge min sidste booking for året 2016. Lewd Flesh, som spiller syret stoner grunge, spillede deres første koncert nogensinde på Stengade, og derfor var det en fornøjelse at kunne velkomme dem tilbage en onsdag aften i november, hvor de spillede deres første koncert efter en lang pause. To Italienske bands som delte headliner pladsen var også på menuen. I det ene var der snak om full-on riffage af okkult stoner (ala Uncle Acid & The Deadbeats) fra Arcana 13, og i det andet et kvindelig frontet eksperimenterende doom metal med ambient perioder inspireret af bands som f.eks. Windhand, Bell Witch, SubRosa og Pentagram.
Det blev en tung, mørk, dystert og horror fyldt musikalsk oplevelse og selvom sangeren i Messa var tydeligvis syg, sang hun vildt. Jeg synes det er fedt, når små relativt ukendte bands kan komme og levere så fed en aften, som de gjorde.

 
Hvad ser du frem til i 2017? 
Af de bookinger jeg har bekræftet indtil nu, glæder jeg mig mest til Alex Skolnick Trio (guitaristen fra thrash metal bandet Testament). Han gæster Stengade med sit sideprojekt, som fortolker heavy metal hits i en jazz udgave med høj kvalitet – det bliver unikt!
Desuden glæder jeg mig rigtig meget til svensk/amerikanske Soen (feat. Martin Lopez ex. Opeth), der med et nyt album i 2017 rammer Stengade til et brag af en prog metal fest! Hvis du er fan af bands som Tool, Opeth, Amorphis, Katatonia eller A Perfect Circle, må du ikke gå glip af dette!

 
[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]