Bookernes favoritter #2

Året rinder ud og det er tid til at tænke tilbage, evaluere og til at lave lister. Spillestedet Stengades 8 frivillige bookere vil de kommende dage komme med deres bud på årets bedste koncerter i huset og kigge en smule ind i det nye år. Kat Jarby fortsætter legen.

Hvilken slags musik booker du? Jeg booker primært Klub Avantgarde som er en koncertserie for eksperimenterende musik – herunder avantgarde jazz og moderne kompositionsmusik. Jeg booker gerne i samarbejde med partnere, bl.a. Jazz Club Loco, som jeg har lavet flere shows med. Jeg kan godt lide skæv musik, der leger med form og genrer.

Hvad er dine tre favorit koncerter på Stengade i 2016, som du har booket?

1) Toner fra… Miley Cyrus

Under Vinterjazz i februar måned lavede jeg en koncertserie under temaet “Toner fra…”. Konceptet gik ud på at jeg fik tre eksperimenterende bands til at fortolke store popartister. Det var super sjovt – og især jazzpunkbandet SVIN, der fortolkede Miley Cyrus tiltrak mange (kvindelige) publikummer. SVIN endte med at tage på tour rundt i Danmark med konceptet.

2) Sontag Shogun + Julia Kent

Den eneste gang jeg har booket udenlandske artister var i marts måned da den amerikanske trio Sontag Shogun gæstede Klub Avantgarde. Med sig havde de den fabelagtige cellist Julia Kent. Det var en koncertaften med eksperimenterende musik af meget høj kvalitet! Det var klassisk musik med et twist. Sontag Shogun spillede på sjove instrumenter og havde flotte visuals med, mens Julia Kent spillede cello med elektronik. Meget smuk aften!

3) Jazz Club Loco: Dans & Lær

Det er altid sjovt at lave koncerter sammen med koncertforeningen Jazz Club Loco. De har tit nogle rigtig gode ideer til hvem vi skal præsentere på Stengade. I november måned besøgte de os igen – denne gang med fulgefunkbandet Dans & Lær som skabte den vildeste voksenfest på Stengade! Jeg har sjældent set så mange shots blive kørt over disken – og så til grandvoksne mennesker. Dans & Lær tager udgangspunkt i nogle optagelser af en ornitolog, der fortæller om de forskellige fuglearter og fulgelyde. Meget underholdende!

Hvad ser du frem til i 2017?

Det første jeg planlægger i 2017 er Vinterjazz i februar måned. Jeg har to koncerter i løbet af en weekend – den første sammen med Jazz Club Loco og den anden med koncertvirksomheden SYNC Productions. Derudover kommer 2017 nok til at fokusere på flere samarbejder med eksterne partnere.

[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]