STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Urmutter

August 20, 2015 kl. 20:00 -02:00

| Free
urmutter400x250

3. august sender Urmutter sin debut EP på gaden. Men allerede torsdag d.20 august kan du få et sneak peek på Stengade, når Urmutter med gæster fejrer den nye udgivelse.

Urmutter – Gone Home Syndrome

Urmutter er et alter ego med en mission. I et elektronisk alt pop univers afsøger Urmutter store spørgsmål om menneskehedens udvikling kontra oprindelse, om menneskets forhold til miljø.

Urmutter er komponist Søren Bonkes nye projekt. Søren har tidligere været drivkraften i det meget anmelderroste band Klak Tik, og har de seneste ti år været bosat i London.

Nu er han vendt hjem til Danmark og er klar til at debutere som solist med EP’en Gone Home Syndrome. Titlen på EP’en er en leg med betegnelsen “stockholmsyndrom”, som på sin egen måde knytter sig til hans hjemkomst til Danmark efter mange års fravær.

Om alter-egoet Urmutter fortæller Søren:

Da ordet Urmutter kom ind i mit hoved, anede jeg ikke, hvad det betød. Men det gav mig lyst til at lave musik lige med det samme. Og den musik skulle være langsom, og den skulle synges lidt dybt, og den kunne ikke kun laves med akustiske instrumenter, det vidste jeg med det samme. Så tegnede der sig en lysende tidslinje i min bevidsthed, fra det første menneske til det sidste, og så fik den idé bare sangene til at flyde ud af mig.

Da jeg otte dage senere, efter at have skrevet og optaget hele EP’en, sad i studiet og sundede mig, ringede min kone og fortalte, at jeg skulle være far. Jeg var ved at falde ned af stolen. Mutter og fatter på een uge.

Det har været en massiv, koncentreret kreativ proces. EP’en er præget af modsætningernes kollideren. Det syntetiske/ organiske, det maskuline/feminine, det virkelige/fantastiske. Som et androgynt afkom af Bowies Berlin-æra. Urmutter er inspireret af 70’ernes populærvidenskab og drevet af at skabe en musikalsk appel. Ville den første moder give os en opsang eller se os som overlegne væsener, hvis hun så os nu?

Se videoen til ”Avenue of Giants”

Urmutter har etableret en live-familie med medlemmer fra Reptile Youth, Mellemblond og Efterklang. De turnerer i forbindelse med releasen i august. Datoer følger.

Gone Home Syndrome er mixet og mastereret af Andreas Pallisgaard (Pinkunoizu). Den udkommer på LP samt på alle digitale platforme den 23. August 2015.

om Urmutter

urmutter.com
facebook/urmutter
twitter/urmuttermusic

Ud over Urmutter, vil scenen denne aften også betrædes af ingen ringere end NILS GRÖNDAHL


NILS GRÖNDAHL

Nils Gröndahl er en garvet livemusiker og har udover sit mangeårige en-gagement i Under Byen spillet med en række danske bands (Broken Twin, Liberty Balance, Jacob Bellens etc.). I forlængelse af sin soloplade “Endlos Routinen” har Gröndahl spillet en række roste koncerter bl.a. på Spot, hvor anmelderen kvitterede med 5 stjerner og begejstret skrev:

“Det var avantgarde med mikrofon til strubehovedet for at skabe en ekspressionistisk form for støjsang, men i grunden lige så gribende som Jimi Hendrix, når Gröndahl kastede sig på knæ foran forstærk- eren og med ryggen til publikum rejste stejle vægge af forvrængning og feed.”

Nils Gröndahl – Das Fenster

Om Nils Gröndahl

facebook/nils.groendahl


 

Details

Date:
August 20, 2015
Time:
20:00 -02:00
Cost:
Free

Venue

Spillestedet Stengade
Stengade 18
København N, Nørrebro 2200

Organizer

Spillestedet Stengade
Email:
info@stengade.dk
Website:
www.stengade.dk