STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Proper Ornaments (UK) + Virgil

April 23, 2015 kl. 20:00 -00:00

| 65DK - 90DK
Proper Ornaments

Til april kommer London-baserede The Proper Ornaments forbi Stengade med deres neo-psykadeliske pop og spiller deres første concert på dansk grund. Gruppen er dannet af argentinske Max Claps og James Hoare, som også spiller i Veronica Falls, og de har tidligere delt scene med bl.a. Real Estate, Woods, Crystal Stilts, Toy og Metronomy.

I 2008 flyttede Max fra Buenos Aires til London og et par uger senere mødte han James, som sad bag disken i en vintage butik og læste en bog om The Velvet Underground. De fandt hurtigt ud af de udover The Velvet Underground også havde en fælles kærlighed for Love, Felt og West Coast Pop og begyndte derefter at lave musik sammen.

I 2014 udkom deres seneste album, Wooden Head, som Pitchfork giver 7.0/10 og skriver derudover “as humble, tastefully appointed psych-pop goes, the Proper Ornaments surely have their hearts – and heads, wooden or not – in the right place”. Bandet beviser at det stadig er muligt at lave perfekte popsange, som leder tankerne hen på The Velvet Underground og The Jesus & Mary Chain, men som samtidig lyder ubesværet originalt.

Virgil

Support denne aften er den nye danske trio Virgil, der for få måneder siden debuterede med albummet Fast, In A Slow Way. Bandets kaptajn er Zacharias Baden, der tidligere har spillet i Age Of Giants og ligeledes slår folderne bag keyboardet i Cape Carnival.

I Virgil er formlen skæv og charmerende popmusik spillet på rockinstrumenter og med en forkærlighed for amerikansk 90’ indie. Zacharias’ døsige og tilbagelænede vokal understreger et kunstnerisk univers, hvor man tager det roligt og ikke er bange for at placere begge ben på bordet med en hjemmekrøl i mundvigen.

I ånd og temperament er det oplagt at drage paralleller til Pavement, når de chiller mest eller Silver Jews. Der er med andre ord slacket indiepop Virgil hoster op med. Fast, In A Slow Way som de selv siger.

Entré: 65 kroner i forsalg / 90 kroner i døren
Forsalgsbilletter kan købes her:
FORSALG
FACEBOOK

Details

Date:
April 23, 2015
Time:
20:00 -00:00
Cost:
65DK - 90DK

Venue

Spillestedet Stengade
Stengade 18
København N, Nørrebro 2200

Organizer

Spillestedet Stengade
Email:
info@stengade.dk
Website:
www.stengade.dk