STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Speaker Bite Me + Propdenoppop-Klop DJs

December 12, 2014 kl. 21:00 -02:00

| 100DK - 120DK
SpeakerBiteMe Bruxelles 1997

FORSALG

Speaker Bite Me
+ Propdenoppop-Klop DJs

Speaker Bite Me vender tilbage til Stengade – stedet, hvor det hele startede tilbage i 90’erne. Stedet hvor den københavnske undergrundsscene blomstrede så smukt, bl.a. takket været de månedlige Propdenoppop-Klop aftener, drevet af folkene bag og omkring Crunchy Frog. Gennem 90’erne var Propdenoppop-Klop stedet hvor den københavnske eksperimenterende indiepop, lofi og støjrock trådte sine barnesko. Bands som Mew, Speaker Bite Me (dengang Murmur) og The Tremolo Beer Gut spillede deres allerførste shows på Kloppen.

Den 12 december kan man opleve disse to institutioner i dansk musik i en smuk genforening, når folkene bag den legendariske Stengade Klop kommer og DJ’er som var det 1999…. Dvs. der vil ikke blive skortet på Sonic Youth, Pavement, bob hund, The Pixies, PJ Harvey, Nick Cave etc.

Indflydelsesrige og stilskabende er to af de tunge prædikater som har hængt på Speaker Bite Me,  der siden midt-90’erne har begejstret i ind- og udland med deres egen særlige lyd.  Støj-rock var den nemme betegnelse. Men især på bandets seneste album, Action Painting fra 2007, blev det legesyge og spontane mere udpræget. Indie R ‘n B var et af de nye mærkater som blev hæftet på.Siden 2008 var der stille.  I marts 2013 dukkede de for en kort bemærkning op på Frost festivalen, med en udsolgt album-koncert, der bød på sangene fra If love is missing it must be imposed-albummet, af mange udråbt som deres hovedværk. Og siden da, stille igen.
Tidligere i år dukkede de så op igen og gav en fantastisk koncert på PB43 præsenterer…festivalen.

Speaker Bite Me er, og har altid været: Signe Høirup-Wille Jørgensen (sang, guitar, keyboards), Martin Ryum (sang, guitar, keyboards), Emil Landgreen (trommer) og Kasper Deurell (bas).
Og pressen har blandt andet skrevet flg. om dem:

”Speaker Bite Me fortjener, om noget dansk band, at blive sammenlignet med de store, innovative kunstnere i musik-historien” skrev Gaffa efter bandets SPOT koncert i 2007 (og gav 6 ud af 6).
GAFFA

Information skrev: “Jeg havde pladen, jeg kendte sangene, jeg vidste, det havde potentialet. Men jeg havde ikke ventet dette. Speaker Bite Me’s koncert nåede højder, jeg ikke vidste, musik kunne nå.”

Soundvenue, i 2006: ”Her gik man så og havde fuldstændig glemt, at man egentlig savnede Speaker Bite Me. Men det gjorde man sgu (…) For mens sådanne møder med ‘blasts from the past’ ude i den virkelige verden ofte er nostalgiske travere præget af en vis lettelse over, at det nok kun er en engangsforseelse, var gensynet med Speaker Bite Me, efter flere års koncertpause, vitalt og fremadskuende snarere end tilbageskuende.”

FACEBOOK

 

Details

Date:
December 12, 2014
Time:
21:00 -02:00
Cost:
100DK - 120DK
Event Categories:
, , ,

Venue

Spillestedet Stengade
Stengade 18
København N, Nørrebro 2200

Organizer

Spillestedet Stengade
Email:
info@stengade.dk
Website:
www.stengade.dk