STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nikolaj Nørlund + Marc Facchini-Madsen

December 27, 2014 kl. 21:00 -02:00

| 125DK
Noerlund

FORSALG

Med en karriere der både tæller toneangivende bands, fornemme solo-præstationer og rollen som igangsætter, producer og direktør for eget pladeselskab – har Nikolaj Nørlund igennem sine mere end 20 år karriere, arbejdet sig frem til en position som en af øjeblikkets væsentligste aktører på den danske musikscene.

Nikolaj Nørlund var i første halvdel af 90erne frontfigur i kultbandet Trains & Boats & Planes, der var blandt de danske bannerførere indenfor melankolsk, tyst støjende og melodisk lo-fi rockmusik. T&B&P udgav bare to albums og et minialbum – og høstede store anmeldelser i både hjemlandet og i UK og USA, hvor deres albums også blev udgivet. Trains & Boats & Planes spillede sit afskedsgig på Roskilde Festival i sommeren 1994 – og året efter var Nørlund aktuel med debutalbummet fra Rhonda Harris, bandet der siden har været musikalsk platform for hans engelsksprogede udgivelser. Det store publikum fik for alvor øjne og ører op for Nikolaj Nørlund i ´96, da han sendte sin dansksprogede udgivelse ”Navnløs” på gaden. Albummet bød på en både minimalistisk og stærkt blåtintet tonsætning af Michael Strunges digte – og singlen ”Lille Digt” var i ugevis nummer 1 på Det Elektriske Barometer. Året efter fulgte Nørlund op med ”Nye Optagelser”, der cementerede hans status som ”manden, der kan skrive egne sange på dansk, som kun C.V. Jørgensen på en exceptionel god dag gør ham efter” (citat Berlingske Tidende, september 2006). Nikolaj Nørlund har siden skiftet mellem dansk og engelsk som sangsprog, på jævnlige udgivelser både i eget navn og som Rhonda Harris med skiftende musikere bag sig. I 2001 lancerede Nørlund sit eget pladeselskab Auditorium – i dag et af de væsentligste indieselskaber i Danmark. Nørlund har som producer og pladeselskabsejer bl.a. stået bag udgivelser med Jens Unmack, Niels Skousen, Steffen Brandt, Superjeg, I Got You On Tape og Ulige Numre – og har været bagmand på bl.a. H.C. Andersen-tonsætningen ”Andersen Drømme” (2005). Det er også blevet til både film- og teatermusik, som det ambitiøse samarbejde med digteren Naja Maria Aidt om forestillingen ”Blæs På Odysseus – der blev opført på Thorvaldsens Museum og senere udgivet på albummet ”Odysseus” (2000). Nørlunds omfattende bagkatalog tæller også soloudgivelser som ”Resumé” – Opsamling (2007), ”Tid Og Sted” (2009), ”Plan A” (EP, 2010), ”Kom Med Et Bud” (EP, 2011) og ”Alt Sammen, Lige Nu” (med Christian Hjelm som vokal samarbejdspartner, 2012).

Nikolaj Nørlund har været nomineret til utallige hædersbevisninger – og har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre årige arbejdslegat, Carlsbergs Idélegat, Københavnerprisen og flere Steppeulve og Danish Music Awards.

 Hjemmeside

Details

Date:
December 27, 2014
Time:
21:00 -02:00
Cost:
125DK

Venue

Spillestedet Stengade
Stengade 18
København N, Nørrebro 2200

Organizer

Spillestedet Stengade
Email:
info@stengade.dk
Website:
www.stengade.dk