STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LOCO DAYS

July 14, 2012 kl. 20:00 -02:00

| 100KR. - 120KR.

http://www.facebook.com/LocoDays

LØRDAG 14/7

Entré 100 kr. + gebyr (BEMÆRK: Forsalg 100 kr + gebyr og Entré på aftenen 120 kr)

Forsalg: http://www.billetlugen.dk/musik/25248/eggs-laid-by-tigershamadcha-sufi-tariqa-of-essaouira-mafjernsyn-fjernsyn/

14/7 kl. 21

Fjernsyn Fjernsyn

Fjernsyn Fjernsyn har sine rødder i frit improviseret musik. Orkestret kombinerer på unik vis freejazzens intense energi med massive støjlandskaber, drone og et tvist af metal.

Fjernsyn Fjernsyn blev grundlagt i København 2001, som en del af det eksperimenterende musikkollektiv yoyooyoy, af guitaristerne Andreas Führer og Tobias Fuglsang, trommeslageren Toke Tietze Mortensen og saxofonisten Johs Lund.

Johs Lund (sax), Andreas Führer (g), Tobias Fuglsang (g), Toke Tietze Mortensen (dr)

14/7 kl. 22:30

Hamadcha Sufi Tariqa of Essaouira (MA)

Hamadcha Sufi Tariqa of Essaouira – mystikere og mestermusikere fra Marokko.

Der er 12 mystikerskoler i Marokko. Mystikere kaldes også sufier efter den hvide klædedragt, de ofte bærer (suf = uld på arabisk). Og Hamadcha-broderskabet er blandt de mest berømte. Mestermusikere som leverer koncerter, der har karakter af en terapeutisk rejse. Musik der i den grad sætter gang i dansen og er udfordrende med sine skæve rytmer og de fantastiske lyde fra de tre oboer, du normalt associerer med slangetæmmere. En turbanprydet blæsersektion som i den grad tager fra.

Det er en række af de absolutte mestre, som gæster Stengade. Gamle Abdelmoula Hnikich er næsten 80, men spiller sin harraz-tromme og danser, mens hans hvide skæg og dans er sufi i ren essens. Mens de øvrige trommeslagere lægger det komplicerede beat, som stiger i tempo og kompleksitet, mens de tre arabiske oboer bærer melodien og får dig til at gå amok. De tre mestre, der fyrer de horn af er erfarne folk, som også er kendt for deres arbejde med Gnawa-grupper over hele verden.

Mestrene har tidligere indspillet med blandt andre Bill Laswell og Pharoah Sanders. Ligesom de kommer friske fra et samarbejde med et fransk bigband.

14/7 kl. 24

Eggs Laid By Tigers

Eggs Laid by Tigers er et popband, der af hele hjertet vedkender sig og omfavner arven fra tidligere epokers musik. Det er et band, der, som et tolvlemmet insekt, samler morgendug, maddiker og faldne stjerner på sin færd, og slår dem an på strenge, der vibrerer selve kilden. Det er et band, der forsøger at vække lytterens første erindringer om bevægelsen ved lyd og ord. Et band der, på trods af referencer i rigt mål, skaber musik, som er unik; æg lagt af tigre. Eggs Laid By Tigers skriver musik til tekster af den walisiske poet, Dylan Thomas (1914- 1953).

Martin Ullits Dahl (voc, g, key), Jonas Westergaard (b, voc), Peter Bruun (dr), Anders Banke (sax), Jimmy Nyborg (tp), Jakob Munck (tuba,tb)

Details

Date:
July 14, 2012
Time:
20:00 -02:00
Cost:
100KR. - 120KR.
Event Category:
Event Tags:
, ,