STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LATE NIGHT VENTURE – release show

October 24, 2015 kl. 20:00 -02:00

| 50Kr
CD cover front - for webstream

LNV

Københavnske post/space rockere fejrer nyt album i gode venners selskab!

LATE NIGHT VENTURE

Den københavnske kvintet Late Night Venture har efterhånden 3 albums og mere end 200 shows i ind-og udland bag sig – og tager med deres nye album “Tychonians” et skridt videre i udforskningen af deres personlige og unikke fortolkning af moderne post- og space-rock.
Over albummets 6 numre på samlet 45 minutter, udfolder Late Night Venture et både hårdtslående og atmosfærisk univers, hvor tunge guitar-riffs blander sig med Moog-synths og vokale elementer.

EN KOSMISK REJSE

“Tychonians” tager – som titlen antyder – afsæt i den danske astronom Tycho Brahes liv & skæbne. Fra ungdommens bane- brydende videnskabelige opdagelser og berømmelse til landflygtighed, hævngerrighed & død i eksilet i Prag.
Men “Tychonians” handler også om at genopdage nattehimlens mysterier, stjernernes vandren og universets ufattelige di- mensioner, skønhed & gru – og som sådan er albummet en hyldest til menneskets møde med kosmos. Et møde, som der i den moderne tid, sjældent er tid & plads til, når man halser hovedkuls gennem livet. Vi er idag alle centrum i hvert vores eget univers, sådan som mennesket og jorden var det på Tycho Brahes tid. Og som sådan er vi alle – stadigvæk – “Tychonians”!

SKABELSEN AF “TYCHONIANS”

Da sangskrivningsprocessen for “Tychonians” nærmede sig sin afslutning i foråret 2015, stod det klart for Late Night Ven- ture at materialet med sit udtryk, temaer og stemning, krævede en lyd og en indspilningsproces, der havde maksimalt fokus på dynamik og intensitet. Af den grund faldt valget, når det handler om indspilningssted og samarbejdspartner, på Lasse Ballade, der fra sit kælderstudie under Sortedams Dosseringen i København, har drejet på knapper for talrige lokale punk- og metalbands; herunder ikke mindst black-metal navnet Solbrud.
Alle numre på “Tychonians” er indspillet live i studiet – som tilfældet også var på Late Night Ventures forrige album “Pio- neers of Spaceflight” (2012) – med efterfølgende overdubs af guitarer, synths og vokaler. Ambitionen med denne proces var at indfange dynamikken i den levende live-performance, samtidig med at den fulde albumoplevelse skabes via de efterføl- gende, ekstra lag og musikalske elementer.

BIG DUST

Big Dust is Simon Skjødt Jensen (Vocals) and Mads Bordinggaard Christensen (guitar, synth, beats). Both residing in Copenhagen with a long history of recording and releasing records with, among others, Own Road and Darrell Slim & the K-Hooch. For most of 2014 they have been working on finishing an album under the Big Dust moniker. The music is build upon a dark electronic universe with energetic synthbeats and and twangy guitars, with crooning vocals on top.

MÅNESKJOLD

Måneskjold er en musikgruppe der bruger det meste af deres tid på udfordre de psykedeliske og rumlige aspekter af punk-rocken. Bandet er en konstellation der består af medlemmer fra the Hedgehogs, Doublestone og Gaia tilsat vanvidsvokal fra Skovens Dyb.

Details

Date:
October 24, 2015
Time:
20:00 -02:00
Cost:
50Kr
Event Categories:
, , , , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1090340110995143/

Venue

Spillestedet Stengade
Stengade 18
København N, Nørrebro 2200

Organizer

Spillestedet Stengade
Email:
info@stengade.dk
Website:
www.stengade.dk