STENGADE PRÆSENTERER

STENGADE PRÆSENTERER

 

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Death in June (uk) + Spiritual Front (i)

December 11, 2013 kl. 20:00

| 200KR.

Billetter: http://billetto.dk/deathinjune2013

 

The Black Cat præsenterer:

DEATH IN JUNE (feat. Miro Snejdr) (UK) + SPIRITUAL FRONT (solo show) (I)

The Black Cat og Stengade er stolte over at kunne præsentere et af den sorte undergrunds mest legendariske navne gennem tiden – Death In June!

Death In June blev dannet i London i 1981 på asken af det anti-racistiske punkband Crisis, hvor to af medlemmerne (Douglas P. og Tony Wakeford) dannede Death In June som en trio med Patrick Leagas. Efter debutalbummet “The Guilty Have No Pride” (1983) forlod Wakeford bandet og dannede det nu også myteomspundne neofolk band Sol Invictus.

“Nada!”, som var Death In Junes andet album udkom i 1984, og anses stadig med sine elektroniske influenser som et væsentligt værk inden for dystopisk post-punk fra 80’erne.

Efter dette album var Leagas også ude af bandet, som siden har fungeret som Douglas P.’s soloprojekt med diverse musikalske gæster indover. Således har personligheder som David Tibet (Current 93), Albin Julius (Der Blutharsch), Boyd Rice (NON), m.fl. medvirket på klassiske Death In June albums igennem tiden. Albums som “But, What Ends When The Symbol Shatter?”, “Rose Clouds Of Holocaust”, “The Wall Of Sacrifice” og “The World That Summer” står stadig som klassikere inden for neofolk/apocalyptic folk genren som Douglas P. og Death In June sammen med folk som David Tibet/Current 93 stadig anses som nogle af hovedmændene bag. En større scene er dermed udsprunget fra denne genre, hvor danske Of The Wand & The Moon figurerer som et af de nye store navne på scenen. Death In June har ofte været sammenkædet med en del kontrovers p.g.a. deres kunstneriske brug af kontroversielle og tvetydige symboler, men Douglas P.’s åbenhjertige homoseksualitet, udtalelser og optrædener i f.eks. Israel har tydeliggjort at der intet er at komme efter hvad det angår. Denne aften på Stengade bliver lidt mere eksklusiv end de forrige koncerter i Danmark, da han har den slovakiske pianist Miro Snejdr, der medvirker på det seneste Death In June album “Peaceful Snow”. Men mon ikke vi også får en stor mængde klassikere fra det store bagkatalog? Death In June har tidligere solgt Pumpehuset ud, så denne aftens koncert bliver på alle måder en mere intim koncert med et band, der har annonceret at denne tour nok bliver den sidste…

 

Aftenens support er italienske SPIRITUAL FRONT, der er et af de mest populære nyere neofolk acts, omend bandet selv kalder deres musik for “nihilist suicide pop”. Spiritual Front er ledet af Simone Salvatori, der denne aften leverer

et soloshow med perler fra bandets fem albums, hvor især “Armageddon Gigolo” (2006) står som bandets hovedværk indtil videre.

Details

Date:
December 11, 2013
Time:
20:00
Cost:
200KR.
Event Category: