Uncategorized

Ambitiøse frivillige skaber overskud på Stengade

Trods hårde tider for landets spillesteder skaber Stengades frivillige overskud på bundlinjen.

De mere end 100 frivillige på Spillestedet Stengade i København har netop præsenteret et positivt resultat for 2011. Efter knap halvandet års drift viser regnskabet et overskud på 51.742 kroner, og spillestedet har nu en egenkapital på 420.999 kroner.

”Jeg tager i den grad hatten af for vores frivillige, som selv kører alt fra musikbooking og PR til bardrift og istandsættelse. Stengade har flere arrangementer og flere publikummer end nogensinde før. Så at vi stadig kan følge med, det er da nærmest et mirakel,” siger venue manager Aslak Balle Hansen, der siden Stengades comeback i 2010 har været leder for det brugerdrevne spillested.

Ifølge venue manageren har spillestedet på indre Nørrebro kørt med overskud siden åbningen i september 2010. Med plusset på bundlinjen for 2011 kan de frivillige nu tælle en egenkapital på over 400.000 kroner. Det kan være med til at sikre spillestedet mod konkurs, hvis strømmen mod forventning vender.

Forbedret lyd til publikum

Den positive udvikling har gjort det muligt for de frivillige at forbedre faciliteterne for publikum. Blandt andet har akustikken i koncertsalen fået et gevaldigt løft. De mere end 100 aktive på stedet drømmer dog om endnu flere forbedringer.

”Vi kan selvfølgelig godt mærke, at krisen ikke er ovre, og at vores økonomi er presset. Det trækker rigtig hårdt på de mennesker, der lægger deres liv og sjæl hernede. Men de er alligevel helt vildt ambitiøse og har masser af planer for, hvordan Stengade bliver et endnu federe sted at være både frivillig og publikum,” siger Aslak Balle Hansen.

Vil være kulturelt knudepunkt

En af visionerne er at skabe et kreativt projektværksted på husets 1. sal, hvor de 105 kvadratmeter i dagtimerne kan udnyttes til et café- og rådgivningsmiljø for sociale, kreative og kulturelle iværksættere.
Ambitionen om at blive et knudepunkt for kulturlivet på indre og ydre Nørrebro ligger dog endnu et par år ud i fremtiden, erkender venue manageren:

”Det er klart, at der i takt med de mange gæster og arrangementer i huset opstår et større behov for ekstra frivillige hænder og en administration, der kan følge med den succes, vi skaber. Desuden har vi et hus, der langt fra er i perfekt stand, og der er stadig rigtig mange ting, vi mangler at udbedre,” forklarer Aslak Balle Hansen og henviser til, at drømmen om en projektcafé i første omgang kræver en gennemgribende istandsættelse af husets 1. sal.

En ny aftale for driften af Spillestedet Stengade 2013 – 2016 skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget i foråret 2012.

Pressefotos i høj opløsning kan downloades her

Spillestedet Stengade – Kort fortalt

April 2012

Stengades frivillige kan præsentere et positivt resultat for 2011. Regnskabet viser et overskud på 51.742 kroner. Efter knap halvandet års drift har spillestedet en egenkapital på 420.999 kroner.
En ny aftale for driften af Spillestedet Stengade 2013 – 2016 skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget i foråret 2012.

Oktober 2011

I efteråret 2011 blev Stengade sammen med kun tre andre spillesteder i Danmark nomineret til Årets Spillested 2011 af Dansk Live og KODA. I alt var 25.000 publikummer gennem døren på Spillestedet Stengade i 2011.

September 2010

Spillestedet Stengade åbner igen den 18. september 2010 efter at have været lukket siden sommeren 2009. Bag åbningen står en gruppe nye, frivillige kræfter, som er samlet i foreningen Stengade 18. Foreningens primære mål er at etablere et nyt spillested i de gamle lokaler.

November 2009

Københavns Kommunes Fritid- og kulturudvalg bevilger 4,9 millioner kroner i støtte til at få Spillestedet Stengade på benene igen. Af denne bevilling går 1,94 millioner til renovering af det medtagede hus, og 2,93 millioner fordeles over forskellige tilskud frem til 2012.

August 2009

Foreningen Stengade 18 grundlægges af en større gruppe frivillige med det primære formål at åbne Spillestedet Stengade.

Juni 2009

Kunstrådet og et flertal i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg fratager Stengade 30 dets status som et regionalt spillested. Stengade 30 mister sin økonomiske støtte med tilbagevirkende kraft og går konkurs med fire dages “We Love Stengade festival”.
Arrangementet bliver startskuddet for initiativgruppen, som har til mål igen at åbne Stengade som spillested.

Spillestedet Stengade åbnede igen 18. september 2010 som et brugerstyret hus, hvor frivillige står i spidsen for arrangementerne. Spillestedet Stengade støtter det musikalske vækstlag, undergrunden og de smalle genrer med en musikprofil, der er åben for nytænkning og styrker spirende talenters udvikling. Mere info på www.stengade.dk

Læs om Stengades frivillige

Læs om Stengades musikprofil

Stengade på Facebook

Uncategorized
[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]