Uncategorized

Ung og lokal leder sparker liv i spillestedet Stengade

Nørrebro d. 29 juli 2010

Ung og lokal leder sparker liv i spillestedet Stengade

Når spillestedet Stengade åbner dørene 18. september, vil 30-årige venue manager Aslak Balle Hansen byde velkommen indenfor. Han er københavner til det inderste, vild med Nørrebro og glæder sig til at invitere lokalmiljøet på besøg.

Bag åbningen af Nørrebro-spillestedet Stengade står en større gruppe frivillige, der ikke ville acceptere, at det gamle Stengade 30 lukkede og slukkede. De samlede sig i foreningen Stengade 18, hvis ene formål var igen at åbne et spillested på adressen. ”Heldigvis havde Københavns Kommune det samme ønske og var meget hjælpsomme” forklarer venue manager Aslak Balle Hansen.

Han er netop blevet ansat af foreningen Stengade 18. Det er nu hans opgave at sørge for, at Stengade bliver et brugerstyret hus, hvor frivillige unge står i spidsen for arrangementerne.

Mange frivillige er kommet til, og vi har i den sidste tid arbejdet hårdt for, at åbningen kan blive en realitet. Der skal stadig bygges, males og sættes i stand, så her kan blive lækkert at være for vores gæster. Og så skal vi også lige nå at købe et musikanlæg og et par højtalere,” griner Aslak Balle Hansen.

Fra bartender til manager

Stengade skal være for alle. Uanset hudfarve, alder og tøjstil. Med eller uden stiletter”, fortæller Aslak, der selv er født, opvokset og har sin gang i lokalmiljøet. Nogen vil måske genkende ham fra de mange timer bag baren på Blågårds Apotek blot et stenkast fra koncertstedet.

Nu er det Stengade, det gælder, og sammen med en voksende skare af frivillige er visionen at være med til at gøre Nørrebro til Københavns fedeste bydel. Stengade skal bringe kulturelle og sociale arrangementer ud til folk, der bor her, og støtte op om de aktiviteter, der allerede er i gang, siger Aslak Balle Hansen.

Selvom spillestedet nu hedder Stengade og ikke Stengade 30, er der holdt fast i musikarven.

Vi savnede simpelthen den rolle, Stengades musikprofil spillede på Københavns musikscene”, forklarer Aslak og fortsætter: ”Stengade skal være et spillested, der koncentrerer sig om undergrunden, nichegenrer og vækstlaget af spirende talenter, som ikke er tilstrækkeligt repræsenteret andre steder på Nørrebro.”

Han vil endnu ikke løfte sløret for specifikke navne, men lover at der er mange virkelig spændende koncerter på vej.

Åbent hus for lokalmiljøet

Som et brugerstyret og frivilligt spillested har opbakningen fra lokalmiljøets borgere og aktører en afgørende rolle. Derfor arbejder Aslak og de frivillige lige nu på at arrangere en åbent hus-dag, hvor interesserede kan komme forbi og snuse inden åbningen 18. september.

De frivillige, der kommer og engagerer sig, bestemmer også, hvordan stedet skal køre. ”Vi bor i et mangfoldigt område, og det skal afspejles i musikken såvel som hos publikum og frivillige”, fortæller Aslak og afslutter:

Vi kan i øvrigt altid bruge flere frivillige til at stå i bar, booke musik eller tage sig af andre opgaver. Så hvis der er nogen i lokalmiljøet, der har lyst til at være med, er de meget velkomne. Stengade er åbent for alle.”

Åbning af Stengade

  • Stengade slår dørene op igen 18. september 2010.
  • Spillestedet Stengade drives af frivillige kræfter, og alle er velkomne.
  • Hvis man gerne vil være med i bar-gruppen, musik-gruppen, PR-gruppen eller andre aktiviteter på Stengade, kan man sende en mail til stengadefrivillig@gmail.com eller søge efter ”Spillestedet Stengade” på Facebook.
  • www.stengade.dk med program og mere info går i luften i september.

FAKTA: Aslak Balle Hansen

  • Født: 9. april 1980 i København
  • Uddannelse: Cand.comm. i Filosofi og Performance-design fra Roskilde Universitet i 2009
  • Tidligere projekter:

Bartender på Blågårds Apotek på Nørrebro siden 2006 og bestyrelsesmedlem samme sted siden 2008.

Frivillig på Roskilde Festival siden 2002, bl.a. som stage hand på Orange, produktionsansvarlig i Underholdning og sidder pt. i festivalens udviklingsgruppe.

FOTOS I HØJ OPLØSNING KAN DOWNLOADES HER

FOR MERE INFO KONTAKT VENLIGST

Aslak Balle Hansen
Venue manager

Spillestedet Stengade
Stengade 18
2200 Kbh. N

Uncategorized
[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]