Bookernes favoritter #1

Året rinder ud, og det er tid til at tænke tilbage, evaluere og til at lave lister. Spillestedet Stengades 8 frivillige bookere vil de kommende dage komme med deres bud på årets bedste koncerter i huset og kigge frem mod det nye år. Troels W Thomsen starter ud.

Hvilken slags musik booker du? Primært alternativ rock, punk og andre ting som jeg finder spændende. Gerne noget det lugter lidt hjemmegjort, og som ikke alt for produceret. Jeg laver tit shows i samarbejde med bookerkollektivet og bloggen Lappland, som jeg selv er en aktiv del af.

Hvad er dine tre favorit koncerter på Stengade i 2016, som du har booket?

1) Gun Outfit (US) + Eerie Glue

I marts måned gæstede amerikanske Gun Outfit Stengade. De spiller rockmusik i spændingsfeltet mellem americana og indie, men med afsæt i punkmiljøet. Oprindelig var de super inspirerede af bands som Dinosaur Jr og Gun Club, men har bevæget sig nærmere 60’er ikonerne The Grateful Dead i deres lyd. Det er et band som ikke så mange kender herhjemme, men som var en stor fornøjelse at præsentere for et dansk publikum. Til deres koncert på Stengade skabte Gun Outfit fra første sang en intens forbindelse med publikum og sørgede for, at alle var i godt selskab hele vejen gennem settet. Supporten Eerie Glue er desuden et af de mest undervurderede danske bands lige nu.

2) Moment – En Hyldest Til Dansk DIY Anno 2016

Ideen var at invitere nogle seje danske undergrundslabels, der primært udgiver på bånd til at kuratere en hel lørdag på Stengade krydret med lidt ekstra på siden. Infinite Waves, Brystet og Visage sagde ja, og vi blev enige om en line-up på 9 bands, og fik desuden Jan Sneum til at moderere en talk om båndkultur anno 2016. Det var en helt igennem dejlig dag, hvor Stengade stod på den anden ende – der var foodtruck i gården, bånd & vinyl marked og rigtig mange nysgerrige gæster. Af favoritter i salen og på scenen må jeg fremhæve Assembler, Gabestok og Fluorescent Heights. Jeg håber jeg kan lave en 2017 udgave – ideer til labels, der skal kuratere modtages!

3) Ulrika Spacek (UK) + Lød

En af de ting jeg synes er super spændende som booker på Stengade er, at fange nogle af de forrygende mindre udenlandske alternative rockbands som turnerer gennem Europa. Her kan man tit få nogle virkelige fede oplevelser. Et af disse bands er engelske Ulrika Spacek, som med deres shoegazede indierock væltede mig bagover, da de var forbi Stengade i oktober. Supporten blev danske Lød, som for mig viser mangfoldigheden af musikundergrunden herhjemme med et mix af krautrock og postpunk med danske tekster.

Hvad ser du frem til i 2017?

Der er meget at glæde sig til i 2017 på Stengade! Cymbals Eat Guitars (US) med Big Mess som support bliver uden tvivl et rockbrag, Methyl Ethel (AUS) bliver en festlig omgang weirdo pop, men allerførst glæder jeg mig stort til Sean Nicholas Savage den 12. januar med support fra Visitor Kane og Shaolin Showdown.


 

[TheChamp-Sharing style="background-color:#fff; top="20""]